Ministarka Obradović i njeni saradnici dali krv Tanjug

Objavljeno: 08.11.2021. 12:11 Izmenjeno: 09.11.2021. 09:53

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i zaposleni u tom ministarstvu, dobrovoljno su  dali krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Obradović je rekla da je ovo drugi put da zaposleni u Ministarstvu dobrovoljno daju krv i uputila apel gradovima i opštinama da organizuju u svojim gradskim i opštinskim upravama tu akciju.

„Izuzetno je važno da u ovom trenutku dok se nastavlja borba sa virusom nastavimo sa redovnim dobrovoljnim davanjem“, rekla je Obradović.

Ona je podsetila da se ovog meseca u saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizuje davanje krvi u preduzećima i organizacijama, ističući da je to veoma važno posebno sada kada su, kaže, potrebne rezerve krvi.

Ministarka je rekla da je za nju lično veoma važno da učestvuje u takvoj akciji, jer ima nultu negativnu krvnu grupu, te da želi da na taj način pomogne onima kojima je to potrebno.

Istakla je i da ljudi pogrešno misle da ako su preležali virus korona ili su vakcinisani da ne treba da daju krv i kaže da, i ako treba da se sačeka mesec ili dva do davanja krvi, to ne treba da bude nikakav problem ljudima, te da je ključno da se ne izgubi volja.

„U ovom trenutku dobrovoljno davanje krvi je nešto što smo ostavili po strani zbog situacije s virusom, to mora da se promeni. Mislim da svako ko se odazove ovoj akciji čini veliku stvar“, zaključuje Obradović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana