Ministarka kulture posetila Galeriju Milene Pavlović Barili Tanjug

Objavljeno: 18.11.2020. 15:55 Izmenjeno: 18.11.2020. 15:55

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je  Galeriju Milene Pavlović Barili u Požarevcu i sa upravnicom Ljiljanom Dabić razgovarala o projektu izgradnje nove galerije, saopštilo je Ministarstvo kulture

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA/GORAN ZLATKOVIC/ nr

Na radnom sastanku kojem je prisustvovao i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, Gojković je istakla da je Milena Pavlović Barili svojim radom zaslužila brigu čitave države i da će Republika i Ministarstvo pomoći u tome.

Tokom posete Galeriji Gojković je istakla da je jedan od njenih prioriteta da tokom mandata poseti ustanove kulture, dodajući da je upoznata sa planovima da uz postojeću kuću, koju je Milenina majka poklonila gradu Požarevcu kako bi njene slike bile izložene i dostupne širokoj publici, sada bude izgrađena i nova galerija.

“Milena ne pripada samo Požarevcu, već zaslužuje poštovanje i nacionalni tretman, jer ona u svetu predstavlja brend Srbije što mi treba da iskoristimo. Svojim radom je zaslužila da je podignemo na pijedestal kome ona kao slikarka zaslužuje da dobije od strane Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja će na svaki način pomoći”, poručila je ministarka.

Gojković je podvukla da je cilj da se zajedno sa Ministarstvom turizma, takođe voljnim da pomogne Gradu Požarevcu i ovoj Galeriji, uskoro dobije kulturno zdanje koje će Požarevac postaviti na mapu važnih turističkih potencijala države Srbije.

Ministarka je podsetila da se ove godine obeležava 111 godina od rođenja velike slikarke, koja je obeležila jednu epohu u istoriji umetnosti tadašnjih jugoslovenskih prostora – srpskog, evropskog i svetskog slikarstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Magla

Trenutna temperatura 0°C

Magla

Petak
Magla

Max: 6°C
Min: 0°C

Magla

Vremenska prognoza za 5 dana