Ministarka devojkama:Obrazujte se u skladu s novim tokovima tanjug

Objavljeno: 28.04.2022. 11:20 Izmenjeno: 28.04.2022. 11:20

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastojaće kao i do sada da vam omogući dostupnost i sigurnost novih tehnologija“, poručila je Matić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić čestitala je svim devojkama i devojčicama Međunarodni dan devojaka u informaciono komunikacionim tehnologijama (ICT Girls Day), uz poruku da će to ministarstvo nastojati da im omogući dostupnost i sigurnost novih tehnologija.

„Drage devojke i devojčice, budite hrabre, odvažne i obrazujte se u skladu sa savremenim tokovima, prateći svoje afinitete, ali imajući u vidu da su digitalne veštine osnova gotovo svih poslova budućnosti“, poručila je ministarka.

Ona je naglasila da resorno ministarstvo sprovodi brojne projekte za veće uključivanje učenica u oblast novih tehnologija, između ostalog, organizujući predavanja, takmičenja, mentorske programe u okviru inicijative Dan devojaka u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT).

Ovaj međunarodni dan obeležava se od 2010. godine na inicijativu Republike Srbije, u organizaciji Međunarodne unije telekomunikacija, sa ciljem podsticanja većeg učešća devojčica i devojaka u tehnološke oblasti.

Do sada je u akcijama tim povodom učestvovalo 377.000 devojčica iz 171 države.

Globalna tema ovogodišnjeg Dana devojaka u IKT-u je „Pristup i bezbednost“ (Ačeš and Safety).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana