Ministar Vulin u Nju Delhiju studio b

Objavljeno: 17.10.2022. 16:53 Izmenjeno: 17.10.2022. 16:53

Dogovoren je nastavak zajedničkog zalaganja za poštovanje svih važećih pravila Interpola.

foto mup

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Republike Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, razgovarao je sa generalnim direktorom za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i članom Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčenom.

Dvojica sagovornika su saglasna da je prijateljstvo srpske i kineske države čelično, kao i lično prijateljstvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost NR Kini na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kine po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Ministar unutrašnjih poslova Vulin je još jednom potvrdio punu podršku Republike Srbije teritorijalnom integritetu NR Kine i politici „Jedne Kine“, čiji je Tajvan neotuđivi deo.

Dogovoren je nastavak zajedničkog zalaganja za poštovanje svih važećih pravila Interpola, uključujući Ustav i Rezoluciju o proceduri i kriterijumima za članstvo u Interpolu iz 2017. godine, koja definiše da države članice Interpola mogu biti isključivo države članice Ujedinjenih nacija, odnosno posmatrači u UN-u.

Generalni direktor za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i član Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčen zahvalio se Srbiji i ministru Vulinu za snažnu podršku koju je dobio od srpske strane prilikom izbora u Izvršni komitet Interpola.

Ministar Aleksandar Vulin i generalni direktor Hu Binčen saglasili su se o neophodnosti daljeg produbljivanja izuzetno dobre policijske saradnje, kao i nastavku pružanja uzajamne podrške u okviru međunarodnih organizacija, posebno u okviru Interpola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana