Ministar Vulin u kondicionom maršu sa „Kobrama“ Studio B

Objavljeno: 30.09.2020. 15:04 Izmenjeno: 01.10.2020. 09:50

Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ su u okviru redovnih planskih aktivnosti, izveli kondicioni marš na relaciji Ripanj – Parcani – Ralja, u kojem je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u toku godine pripadnici Vojske Srbije u različitim vremenskim uslovima i na različitim terenima planski realizuju marševe, koji su prilika da se proveri nivo osposobljenosti, uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Danas je bataljon na čelu sa ministrom odbrane realizovao marš u dužini 20 kilometara, čiji je cilj bio podizanje psiho-fizičke sposobnosti pripadnika.

Ministar Vulin je rekao da svi pripadnici Vojske uvek vode računa da održavaju fizičku kondiciju i da obuka bude na najvišem mogućem nivou, bez obzira na to koje zadatke obavljali i kojoj jedinici pripadaju.

Vulin kaže da bataljon vojne policije specijalne namene „Kobre“ vodi računa o bezbednosti najznačajnijih ljudi u Srbiji, ali i o tome da uvek bude spreman da zaštiti svakog našeg građanina i odgovori na svaku pretnju koja može da ugrozi našu zemlju i naš način života.

Kapetan Milan Torbica iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ kaže da je današnji marš dobro protekao, sudeći prema postignutim rezultatima.

On je rekao da se marševi, poput današnjeg, realizuju više puta u toku godine.

„Pripadnici mog voda danas su realizovali marš u najkraćem vremenskom periodu, što govori da smo osposobljeni za izvršavanje svih postavljenih zadataka“, poručio je kapetan Torbica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana