Ministar Vulin: Sve spremno za prikaz sposobnosti VS Tanjug

Objavljeno: 18.10.2019. 15:49 Izmenjeno: 18.10.2019. 15:49

Sve spremno za sutrašnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“ na batajničkom Aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“,  povodom oslobođenja Beograda u II svetskom ratu, kome prisustvuje i ruski premijer Dmitrij Medvedev,izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin. 

„Sve je spremno za veliki prikaz sposobnosti naše Vojske, 75 godina nakon osvajanja slobode pokazujemo da imamo i čime da čuvamo slobodu baš danas. Tu smo s onima s kojima smo ratovali, tu smo sa onima s kojima smo pobedili, tu smo da slavimo slobodu, ali i da pokažemo da je Vojska Srbije moćnija nego što je bila, da je vojska koja je u stanju da sačuva svoju zemlju i ispuni baš svaki zadatak svog vrhovnog komandanta“ (predsednika Aleksandra Vučića), rekao je za Tanjug Vulin posle generalne probe.

On je dodao da je „sve što je potrebno da prikaz bude uspešan tu“, preko 2.000 ljudi, više od 25 vazduhoplova, preko 100 borbenih i neborbenih vozila.

„Svi su dobro, svi su zdravi, sve je ispravno, samo zavisi od vremenskih uslova da li će sve biti moguće. Videli ste da smo pokazali neke veoma komplikovane i veoma zahtevne prikaze, kada svi vidovi rade u istom trenutku, videli ste koliko je u istom trenutku bilo različitih vazduhoplova na nebu, što je teško usaglasiti i jako teško usmeriti svakog da radi baš svoj posao u istom trenutku. Videli ste i našu pešadiju i prvi put ste mogli da vidite i podešalone naših vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, a videli ste već i da su ešaloni naših veterana sada već postali tradicija“, rekao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana