Ministar Vulin: Srpska policija je u vrhu Evrope po procentu razrešenja krivičnih dela studio b

Objavljeno: 22.05.2022. 12:33 Izmenjeno: 22.05.2022. 12:33

Srpska policija je u proteklih godinu i po dana počistila sa ulica najmoćnije kriminalne klanove, uhapsili smo Belivuka i Miljkovića, koji su bili strah i trepet, koji su vladali beogradskim podzemljem, a pogotovo tržištem narkotika.

Srpska policija je u prethodnih godinu i po dana sa ulica počistila najmoćnije kriminalne klanove. Kad to uradite, onda mali pokušavaju da zauzmu njihovo mesto i da se pozicioniraju. U gradu od dva miliona stanovnika i zemlji od sedam miliona stanovnika teška ubistva se dešavaju. Uspeh policije je kada se to dešava ređe, a najveći uspeh policije je kada ta ubistva razreše i rasvetle. Po tome smo u vrhu Evrope“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prva, upitan da prokomentariše dva ubistva na Banjici i Novom Beogradu koja su se desila nedavno.

„Policija je za samo sedam do osam dana rasvetlila ubistvo u Novom Beogradu, a bilo ga je teško rasvetliti jer nije bilo motiva. Žrtva se nije bavila kriminalom. Motiv je bio nešto što se desilo pre 12 godina, neki benigni razlog. A šta je po sredi? Po sredi je prestiž među kriminalcima. Kako on da dokaže sebe, da pokaže da je veliki i moćan ako ne ubije nekoga? Poručuje – sad ćete da me se plašite. Mi smo pronašli ubicu, dokazujemo njegove nalogodavce. Da obavestim javnost da smo rasvetlili ubistvo koje se desilo pre skoro dve godine u Kragujevcu. Ovaj koji je to uradio u Novom Beogradu uradio je to i u Kragujevcu. Sad smo to dokazali i povezali. Sa tom grupom će biti povezano još nekoliko različitih ubistava. Tragamo intenzivno i za onim što se desilo na Banjici“, rekao je ministar policije.

„Srpska policija je u proteklih godinu i po dana počistila sa ulica najmoćnije kriminalne klanove, uhapsili smo Belivuka i Miljkovića, koji su bili strah i trepet, koji su vladali beogradskim podzemljem, a pogotovo tržištem narkotika. I ne samo njih, uhapšen je Darko Elez, uhapšeni su Šarići, brojne kriminalne bande. Recimo, samo na Karaburmi smo uhapsili jednu kriminalnu grupu koja je imala 19 članova, 19 narko-dilera. Oni su počinili razna ranjavanja koja su se desila na Karaburmi. Kad to uradite, onda mali pokušavaju da zauzmu mesto, pokušavaju da se pozicioniraju. U njihovom svetu to se dokazuje tako što ubijete nekoga. Onda ste važni, onda ste uspeli i onda se od vas kupuju narkotici, a ne od nekog drugog. To je naša realnost i naš život. Ali kao što vidite, ono što je najvažnije, vrlo brzo rasvetlimo svaki zločin i nikad ne odustajemo. Ubistvo u Kragujevcu se desilo pre skoro dve godine i na pamet nam nije palo da odustanemo“, poručio je ministar Vulin.

„Srpska policija je što se tiče procenata razrešavanja raznih krivičnih dela u vrhu Evrope. Izuzetno smo uspešni i stvarno sam ponosan na sve te ljude. Hoću da se zahvalim profesionalcima Policijske uprave za grad Beograd, i Miliću i Đuriću i Rašeti i svim ljudima koji su izuzetno radili. Hoću da se zahvalim Pušiću, Cmoliću i drugima koji fantastično rade svoj posao i zato što ni ne znate ko su, oni su uspešni. I zato brinu o nama, o tome da svi mi budemo bezbedniji“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Prva.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana