Ministar Vulin: Planski podmlađivati kadar, jer bez popunjavanja policijskih redova nema uspešne borbe protiv kriminala tanjug

Objavljeno: 13.06.2022. 10:58 Izmenjeno: 13.06.2022. 10:58

Istakao je da veruje da će optužnica protiv klana Belivuk-Miljković tokom suđenja biti proširivana, da je optužnicom potvrđeno sedam ubistava, ali da je broj veći, i naglasio da srpska policija neće stati jer je dužna porodicama i stradalima da dođe do istine.

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da bez  kontinuiranog podmlađivanja i popunjavanja policijskog sastava nema uspešne borbe protiv kriminala.

„Posao policajaca i vatrogasaca je izuzetno težak, stresan, zbog čega ranije idu u penziju nego ostali, zbog čega se prirodni odliv mora nadoknaditi. Morate na vreme planirati popunjavanje kadra, jer su potrebne godine da bi policajac stekao iskustvo i znanje i bio dobar u svom poslu“, rekao je ministar policije u jutarnjem programu televizije Pink, komentarišući novu snagu Ministarstva unutrašnjih poslova, više od 1.500 policijskih službenika koji su juče u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije položili zakletvu.

Govoreći o izazovima koji očekuju srpsku policiju u narednom periodu, ministar je rekao da je to svakako borba protiv trgovine narkoticima, s obzirom na to da više od 80 odsto krivičnih dela potiče od droge.

„Moramo sve da rasvetlimo. Ova grupa je odgovorna i za četiri ubistva u Grčkoj, dve osobe u Atini i dve na Krfu. I mi smo u neposrednoj komunikaciji sa našim grčkim kolegama vezano za te slučajeve. Oni ne smeju ostati nerasvetljeni“, rekao je ministar Vulin i dodao da je, ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću te kriminalne grupe.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana