Ministar Stefanović: Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka studio b

Objavljeno: 06.09.2022. 13:32 Izmenjeno: 06.09.2022. 13:32

. Ministar je istakao da je izuzetno ponosan što su se opredelili da na ovaj način služe svojoj zemlji i što pokazuju tako veličanstvenu ljubav prema našoj Srbiji.

foto mod

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se  mladim ljudima u Srbiji što su se u rekordnom broju prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru, u najvećem broju u poslednjih šest godina

„Oni će imati priliku da tokom šest meseci, koliko traje služenje vojnog roka, dobiju nova znanja, upoznaju nove ljude i steknu nove veštine, da vide zašto je važno da neko služi svojoj zemlji. Srbija je značajno napredovala na respektabilnim svetskim listama koje procenjuju snage vojske, i to pokazuje da svi prepoznaju naša ulaganja ne samo u opremu i tehniku, koja su najveća u poslednjim decenijama, već i u ljude, ono najznačajnije što čini našu vojsku“, rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, to jeste priznanje za našu zemlju, ali smo posebno ponosni na mlade ljude koji dolaze da služe svojoj zemlji.

„Gotovo 80 odsto mladih, koji dođu da dobrovoljno služe vojni rok, opredeli se da nakon toga nastavi da služi svojoj zemlji kao profesionalni vojnik. Mnogi kasnije postanu i podoficiri naše vojske i čine, zaista, kičmu našeg sistema odbrane. Mi smo se potrudili da im tokom služenja vojnog roka ništa ne nedostaje – uz smeštaj, hranu, putne troškove, zdravstveno osiguranje – imaju i mesečnu naknadu od 38.000 dinara, jer želimo da vide da njihova država brine o njima. Naravno, prve vojničke plate, kao profesionalci, primaće i značajno više, a zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom zalaganju od naredne godine imaćemo i za 25 odsto veće plate u čitavom sistemu odbrane“, rekao je ministar odbrane.

On je istakao da će služenje vojnog roka biti odlična prilika za ove mlade ljude da vide da li su spremni da dostignu izazove koje su savladale mnoge generacije pre njih, ali i da pomognu da naša zemlja ostane čvrsta, snažna i nezavisna i da može da nastavi da svoje odluke donosi isključivo u interesu sopstvenog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana