Ministar Stefanović pozvao mlade da se prijave za stipendije studio b

Objavljeno: 16.07.2022. 15:15 Izmenjeno: 16.07.2022. 15:15

Kako je naveo, po završetku školovanja i neophodnih obuka, između ostalog, njih 17 postaće oficiri Vojske Srbije na dužnostima širom Srbije, dok će 18 dobiti posao u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. 

foto mod

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je mlade da se prijave na konkurs Ministarstva odbrane za dodelu studentskih stipendija. Kako je istakao, navedene stipendije iznose od 40.000 do 50.000 dinara mesečno i one su samo još jedan od načina da pokažemo koliko čvrsto verujemo u mladost naše Srbije, u njena znanja i veštine.

„Ne samo da verujemo, već želimo da pružimo podršku mladima i to ne samo rečima. Pozivam ih da se prijave na naš konkurs na kom uz ovu značajnu finansijsku pomoć dobijaju i siguran posao po završetku školovanja. Mi želimo da već danas investiramo u mladost Srbije, jer upravo  zbog nje i gradimo i modernu i snažnu vojsku i Srbiju, da bi mladi u njoj imali što bolju budućnost“, rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da Ministarstvo odbrane dodeljuje 44 stipendije za studente elektrotehnike, računarstva, mašinstva, računarskog inženjerstva, mašinskog i tehnološkog inženjerstva, matematike, farmacije, saobraćaja i drugih studija. Kako je naveo, po završetku školovanja i neophodnih obuka, između ostalog, njih 17 postaće oficiri Vojske Srbije na dužnostima širom Srbije, dok će 18 dobiti posao u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

Svi zainteresovani detaljne informacije o uslovima konkursa i načinu prijavljivanja mogu pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/18982/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2022-2023-godinu-18982

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana