Ministar Stefanović: Oni posvećeno štite našu otadžbinu studio b

Objavljeno: 27.09.2022. 14:38 Izmenjeno: 27.09.2022. 14:38

On je podsetio da pripadnici naše ronilačke jedinice i u ovom trenutku izvode zahtevne kondicione obuke na delu Dunava kod Novog Sada.

foto tanjug

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se pripadnicima Rečne flotile što posvećeno štite našu otadžbinu na rekama, kanalima i jezerima i neumorno se obučavaju kako bi u svakom trenutku bili spremni da pomognu građanima i izvrše svaki zadatak, bez obzira na meterološke uslove.

On je podsetio da pripadnici naše ronilačke jedinice i u ovom trenutku izvode zahtevne kondicione obuke na delu Dunava kod Novog Sada.

„Njihov posao zahteva izuzetnu uvežbanost i psihofizičku sposobnost, kao i poštovanje strogih procedura prilikom realizacije zadataka. Za njihov poziv  potrebno je da budete u vrhunskoj formi i da volite reku, ali iznad svega – da volite Srbiju. I naši ronioci ispunjavaju ove kriterijume i uz to se danonoćno obučavaju kako bi i unapredili svoje sposobnosti“, rekao je ministar Stefanović.

Navedene obuke na Dunavu obuhvataju najrazličitije segmente od uvežbavanja postupaka prilikom pretraživanja rečnog dna, preko taktičkih radnji koje se primenjuju u protivdiverzantskom obezbeđenju komandnog broda, do kondiciranja u hiperbaričnoj barokomori na simuliranim dubinama do 50 metara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana