Ministar Stefanović obišao nove kadete Vojne akademije studio b

Objavljeno: 22.08.2022. 13:25 Izmenjeno: 22.08.2022. 13:25

Kako je ministar naveo, ovi budući oficiri opredelili su se za atraktivne studijske programe.

foto mod

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je u Somboru kadete prve godine Vojne akademije, koji su tokom vikenda stigli u centre za osnovnu obuku. Ministar im je poželeo srećne prve vojničke dane i izrazio zadovoljstvo zbog njihove rešenosti da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji, navodeći da od njih očekuje da budu temelj razvoja naše vojske u budućnosti.

Ministra Stefanovića u kasarni „Aerodrom“ u Somboru dočekali su komandant Prvog centra za obuku pukovnik Lazar Ostojić i prorektor za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta odbrane pukovnik doc. dr Ivan Vulić, koji su sa njim obišli obuku novih kadeta.

– Ovo je sve novo za njih, ali koliko mogu da čujem od svih njihovih instruktora ova tri dana koliko se nalaze u Somboru pokazali su izuzetnu posvećenost, izuzetnu motivaciju i vidi se da će od ovih ljudi biti odlične starešine naše vojske – rekao je ministar.

– Ovde u Somboru su i budući vojni inženjeri, vojni piloti, ali i oni koji će raditi u vojnoj ekonomiji. Iz razgovora sa njima mogu da kažem da su čvrsto rešeni da budu deo naše vojske, da budu oficiri za četiri godine i da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji. Očekujem od njih puno i da budu  kvalitetni piloti, inženjeri i ekonomisti i da budu dobre starešine, ali očekujem od njih, pre svega, da budu dobri ljudi. Želim im puno sreće, da im ovi prvi vojnički dani brzo prođu, i da, naravno, posle četiri godine obuke i sticanja znanja i veština na Vojnoj akademiji, budu temelj razvoja naše vojske u budućem periodu – rekao je Stefanović.

Kadeti 147. klase Vojne akademije i 14. klase Medicinskog fakulteta VMA tokom vikenda stigli su u kasarnu „General Jovan Mišković“ na Banjici, odakle su upućeni u centre u Somboru i Valjevu.

Njihova osnovna obuka koja će trajati do 30. septembra obuhvatiće strojeve radnje, osnove poznavanja naoružanja,  vatrenu i taktičku obuku, kao i pripreme za polaganje zakletve, a po njenom okončanju od oktobra će se preseliti u kabinete Vojne akademije u Beogradu kada počinje prvi semestar njihovih studija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana