Ministar Stefanović: „Lazarima“ značajno unapređena pokretljivost naše pešadije studio b

Objavljeno: 24.08.2022. 10:30 Izmenjeno: 24.08.2022. 10:30

Na vojnim poligonima u toku je kolektivna obuka pešadijskih bataljona u cilju održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog vozila.

foto mod

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović rekao je da su rezultati odluke da se jedinice Vojske Srbije u opremanju težišno oslanjaju na proizvode domaće pameti sve vidljiviji. Vojna oprema i naoružanje, koju su osmislili i izradili naši vojni instituti i fabrike odbrambene industrije, značajno su doprineli povećanju operativnih sposobnosti naše vojske i to svih njenih rodova, naveo je Stefanović.

– Uz intenzivno opremanje, za snaženje svake vojske podjednako je važna stalna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za dejstva u svim uslovima. Zato se naši momci i devojke u pešadijskim bataljonima Kopnene vojske i u ovom trenutku obučavaju na oklopno borbenim vozilima „lazar 3“. Opremanjem ovim vozilima značajno je unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita naših pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava, ali je veoma važno i što se naše posade na poligonima redovno uvežbavaju za njihovu efikasnu upotrebu – rekao je ministar Stefanović.

Na vojnim poligonima u toku je kolektivna obuka pešadijskih bataljona u cilju održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog vozila. Posade uvežbavaju taktičke radnje i postupke neophodne za efikasno izvršavanje zadataka u operacijama Kopnene vojske i pripremaju se za realizaciju vežbi i bojevih gađanja, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana