Ministar na snimanju online časa o bezbednosti dece Tanjug

Objavljeno: 27.08.2020. 13:47 Izmenjeno: 28.08.2020. 10:07

Osnovi bezbednosti dece je predmet čije je uvođenje u škole inicirao ministar Stefanović.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je ponosan na ozbiljan i odgovoran rad policijskih službenika, predavača na predmetu Osnovi bezbednosti dece u osnovnim školama, jer, kaže, ne žale da ulože svoju energiju da bi naša deca bila sigurna.

Stefanović je prethodno prisustvovao snimanju časa na temu bezbednog korišćenja interneta i društvenih mreža, koji će, u okviru ovog predmeta, đaci u ovoj školskoj godini zbog aktuelne situacije sa korona virusom pratiti onlajn, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Osnovi bezbednosti dece, je predmet čije je uvođenje u škole lično inicirao ministar pre tri godine.

„Drago mi je da vidim da ovaj projekat daje svoj puni doprinos i da policijski službenici, više od 3.000 njih, danas aktivno učestvuju, zajedno sa nastavnicima i roditeljima u edukaciji naše dece“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, važno nam je da deca budu bezbedna i da budu što dalje od predatora, od onih koji im nude drogu, onih koji ih vrebaju na internetu ili onih koji mogu da ih ugroze u saobraćaju, kao i da nauče kako da se sačuvaju od požara, poplava i zaštite od svake vrste nasilka.

Podsetio je da je MUP razvio besplatnu aplikaciju u formi vodiča za bezbednost dece, namenjenu i mališanima i njihovim roditeljima.

Imajući u vidu situaciju sa korona virusom, policijski službenici koji rade i u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece snimiće prema recicma ministra, predavanja u kratkim segmentima, do pet minuta.

„Danas smo imali priliku da vidimo edukaciju o zaštiti dece na internetu za učenike šestog razreda i izuzetno sam ponosan na ozbiljan i odgovoran rad naših policijskih službenika, koji ne žale da ulažu svoju energiju da bi naša deca bila sigurna“, naglasio je Stefanović.

Inače, u okviru programa Osnovni bezbednosti dece, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i penzionisani policajci do sada su učenicima prvog, četvrtog i šestog razreda održali više od 163.000 predavanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana