Ministar Momirović dobitnik zlatne medalje „Takovski ustanak“ studio b

Objavljeno: 23.04.2022. 15:40 Izmenjeno: 23.04.2022. 17:53

U svom izlaganju ministar Momirović je podvukao da je sloboda koju smo tada izvojevali imala veliku cenu kroz vekove koji su iza nas, ali i da ne smemo da zaboravimo da je ideal slobode sad podjednako važan kao i tada.

Povodom obeležavanja Dana opštine Gornji Milanovac, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću je na svečanoj sednici skupštine te opštine, uručena zlatna medalja “ Takovski ustanak“.

“Počastvovan sam zbog priznanja koje mi je dodelila opština Gornji Milanovac. Zlatna medalja „Takovski ustanak“ predstavlja obavezu jer dolazi iz ruku građana ovog kraja, sudbinski povezanog sa državnošću Srbije i njenim evropskim putem. Značaj Drugog srpskog ustanka utemeljen je u našoj kolektivnoj svesti, jer on predstavlja oslobođenje od viševekovne Osmanske vlasti i stvaranje nezavisne nacionalne srpske države. Ta nezavisnost nam je sada potrebna više nego ikad! Da budemo jaki, slobodni i spremni da sarađujemo sa svim velikim silama u cilju  da obezbedimo bolji život za sve naše građane”, izjavio je ministar Tomislav Momirović obraćajući se prisutnima nakon dobijanja zlatne medalja „Takovski ustanak“ za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture u opštini Gornji Milanovac.

Momirović je dodao da je Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, ovaj kraj Srbije izuzetno važan i da je u budućnosti važno da svaki zajednički projekat bude u interesu građana i usmeren ka privlačenju investicija i obezbeđivanju novih radnih mesta.

Nakon završetka svečanosti, ministar Momirović posetiće Muzej Drugog srpskog ustanku u Takovu, a potom će predvoditi ceremoniju odavanja pošte i polaganja venaca povodom obeležavanja 207. godišnjice od izbijanja Drugog srpskog ustanka u okviru memorijalnog kompleksa znamenito mesto „Takovski grm“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana