Ministar Gašić uputio čestitku povodom Dana Ministarstva i Dana policije tanjug

Objavljeno: 04.06.2023. 09:47 Izmenjeno: 05.06.2023. 10:08

Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova želim srećan Dan Ministarstva i Dan policije“, naveo je ministar Gašić na Instagramu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uputio je čestitku povodom Dana Ministarstva i Dana policije. „Hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka su sinonimi za srpsku policiju. Profesionalizam, znanje i jačina su njihova odličja koja kroz istoriju nose. Snaga i najveća vrednost Ministarstva unutrašnjih poslova je čovek. Nastavićemo da budemo temelј sigurnosti i bezbednosti i garant zaštiti svakog našeg građanina! Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova želim srećan Dan Ministarstva i Dan policije“, naveo je ministar Gašić na Instagramu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, da se MUP neće zaustaviti dok od svakog pojedinačnog građanina ne čuje da se „oseća bezbedno“. Gašić je rekao da je ministarstvo uradilo mnogo, kao i da će uraditi još više da svakom građaninu i detetu osigura da se osećaju bezbedno. „Tragedije koje smo doživeli, i u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, u kojima su porodice izgubile najmilije, duboko su nas potresle i pred čitavo društvo postavile isti cilj da učinimo sve da se ovakav zločin više nikad ne počini“, rekao je juče Gašić. Istakao je da se danonoćno radi na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bi se dostigli što veći stadijum bezbednosti svih građana. “Naša zemlja se nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji“, istakao je ministar. On je poručio da je najvažnije da srpski narod na KiM zna da je njihova država uz njih i i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost. Svečanost je počela nakon dolaska predsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića i ministra odbrane Miloša Vučevića. Prikazani su filmovi koji predstavljaju istoriju MUP-a, kao i ličnosti koje su personifokovale tradiciju policije. Poseban osvrt je dat pripadnicima MUP-a koji su stradali u toku ratnih dejstava. Svečanoj akademiji su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka kulture Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, kao i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, predstavnici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve. Pripadnici MUP-a na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu su u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a danas ranije prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana