Ministar Gašić i direktor policije Dubajia Al Mari studio b

Objavljeno: 16.12.2022. 17:49 Izmenjeno: 16.12.2022. 17:49

Tokom zvanične posete Beogradu, direktor Al Mari je obišao lokaciju na kojoj je planirano da bude izgrađena prva pametna policijska stanica u Srbiji.

foto mup

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se  u Beogradu sa direktorom policije Dubaija generalom-potpukovnikom Abdulahom Kalifom Al Marijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Oni su konstatovali da su odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou zahvaljujući bliskim odnosima dva predsednika – Aleksandra Vučića i šeika Mohameda Bin Zajeda Al Nahjana.

Tokom sastanka dogovoreno je unapređenje saradnje između dve policije u oblasti bezbednosti i razvijanje zajedničkih servisa koji bi dodatno približili policiju građanima.

Ministar Gašić i direktor Al Mari potpisali su Memorandum o razumevanju o policijskoj saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i policije Dubaija.

Direktor policije Dubaija obavestio je ministra Gašića da je ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-potpukovnik šeik Saif Bin Zajed Al Nahjan naložio uspostavljanje strateškog policijskog dijaloga sa MUP-om Republike Srbije. Ovo je najviši vid saradnje koji MUP UAE uspostavlja i koji ima samo sa još jednom zemljom, što je najbolji pokazatelj odnosa prema našem MUP-u.

Direktor policije je pozvao ministra Gašića u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tokom zvanične posete Beogradu, direktor Al Mari je obišao lokaciju na kojoj je planirano da bude izgrađena prva pametna policijska stanica u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana