Ministar Ðorđević obišao napušteno dete iz Višnjice Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 03. 07. 2019. 10:48:48

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posetio je napušteno jednoipogodišnje dete, koje je u ponedeljak uveče pronađeno u Višnjici. 

Dete je zahvaljujući brzom reagovanju Centra za socijalni rad Palilula smešteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, a u što kraćem roku će biti smešteno u jednu od hraniteljskih porodica, najavio je Ðorđević.

Nakon toga će centri za socijalni rad Palilula i Leskovac odlučiti o daljim postupcima, koji su u najboljem interesu deteta, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ðorđević je naveo da se u izveštaju koji je dostavio Centar za socijalni rad navodi da je dete emocionalno i higijenski zapušteno bez vidljivih tragova koji bi ukazivali na druge vrste zlostavljanja.

Ministar je zahvalio svim nadležnim organima koji su odmah postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao i savesnim građanima na brzom reagovanju i pružanju adekvatne pomoći.

Naveo je da se još jednom pokazalo da smo odgovorno društvo koje ima izraženu empatiju prema drugima i koje uvek pruža pomoć onima kojima je ona neophodna.

„Jedna od prioritetnih aktivnosti ministarstva, kojoj se pridaje posebna pažnja, jeste zaštita dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jer svako dete zaslužuje i mora da ima najbolju zaštitu i pravo na bezbrižno odrastanje“, naveo je Ðorđević.

Od oktobra prošle godine ovo je četvrti slučaj napuštanja deteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Petak
Pretežno sunčano

Max: 5°C
Min: -1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana