Ministar Basta sa predstavnicima UNOPS-a studio b

Objavljeno: 19.11.2022. 13:45 Izmenjeno: 19.11.2022. 13:45

Predstavnici UNOPS-a ukazali su značaj veoma duge i uspešne saradnje sa Ministarstvom privrede.

foto Zoran Vujasinović

 

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta sastao se sa direktorkom kancelarije UNOPS-a u Srbiji Mikelom Telatin i njenim timom. Tom prilikom ministar je izrazio želju za novim projektima koji će na prvo mesto staviti podršku majkama sa troje i četvoro dece i samohranim majkama, kao i mogućnost njihovog rada od kuće i dobijanja dodatnih beneficija.

On se osvrnuo na zajedičku saradnju u okviru UNOPS projekta lokalnog razvoja EU PRO PLUS i ukazao da je u budućim projektima neophodno fokus staviti na pružanje podrške majkama, radnicima i studentima, kao i unapređenju njihovog položaja u društvu.

Predstavnici UNOPS-a ukazali su značaj veoma duge i uspešne saradnje sa Ministarstvom privrede, a posebno u oblasti unapređenja održivog ekonomskog razvoja na lokalnom nivou, obezbeđivanja bespovratnih sredstava za startapove i sredstava za poboljšanje ekonomske infrastrukture, u cilju privlačenja investicija i omogućavanja boljeg kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Sagovornici su se složili da je neophodan interdisciplinarni pristup kroz relevantne UNOPS programe kako bi se našlo održivo i trajno rešenje za sve predstojeće izazove u trenutnoj klimi globalne recesije: zadržali mladi u Srbiji, kreirala nova radna mesta za visokokvalifikovanu radnu snagu, podstaklo povećanje nataliteta i unapredio položaj žena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana