Ministar Aleksandar Vulin prisustvovao je redovnoj obuci ronilaca Specijalne antiterorističke jedinice na Zavojskom jezeru. studio b

Objavljeno: 15.07.2022. 12:29 Izmenjeno: 15.07.2022. 12:29

Ronioci SAJ-a su na Zavojskom jezeru prikazali i „Frog“ sistem ronjenja koji se odlikuje zatvorenim krugom disanja što omogućava neprimetan prilazak lokaciji.

foto mup

Nakon prikazane obuke diverzantskog izviđanja lica i objekta i neprimetnog prilaza i hapšenja lica na plovnom objektu, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da su ronioci SAJ-a još jednom prikazali zavidan nivo obučenosti i spremnosti da odgovore svakom zadatku i izazovu.

„Ronioci SAJ-a još jednom su prikazali zavidan nivo obučenosti, spremnosti i sposobnosti da odgovore svakom bezbednosnom izazovu. Baš kao što se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice izvanredno snalaze i u dnevnim i u noćnim uslovima i u vazduhu, pokazali su da se isto tako dobro snalaze i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Zahvaljujući velikoj podršci i pomoći koju imamo od strane predsednika Vučića, mi smo danas u prilici da za naše najelitnije jedinice obezbedimo najsavremeniju opremu i najbolje i najkvalitetnije obuke. Ronioci SAJ-a uskoro će dobiti najsavremeniju ronilačku opremu koja će im pomoći da još efikasnije i uspešnije obave svoje zadatke i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću. Specijalna antiteroristička jedinica je jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti države i ja sam svim njenim pripadnicima neizmerno zahvalan na tome što su u svakom trenutku spremni da zaštite svoju državu i građane“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana