Ministar Aleksandar Vulin: Država u subotu pokazala snagu, organizovanost i sposobnost da pruži zaštitu svim građanima Beograda i njihovim gostima studio b

Objavljeno: 20.09.2022. 14:11 Izmenjeno: 20.09.2022. 14:11

Pripadnici policije sačuvali su bezbednost svih građana Beograda i njihovih gostiju.

foto mup

 

„Država Srbija je u subotu pokazala svoju snagu, organizovanost i sposobnost da pruži zaštitu građanima Beograda i njihovim gostima“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u sedištu Posebne jedinice policije Policijske brigade, u razgovoru sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova čije su jedinice bile angažovane tokom subotnjih dešavanja u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova je pohvalio rad i postupanje svih policijskih službenika koji su tokom subote očuvali javni red i mir i bezbednost građana i njihove imovine i naglasio da su sve angažovane jedinice MUP-a delovale i postupale sinhronizovano, efikasno i jedinstveno.

Ministar unutrašnjih poslova Vulin je istakao da MUP intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su u subotu svojim ponašanjem vređala javni moral i kršila javni red i mir ili učestvovala u napadima na policiju.

„Ničije uverenje ili životni stil nisu opravdanje za besramno ponašanje i vređanje srpskih svetinja i države, baš kao ni za fizičke napade na policiju. Država Srbija je na čelu sa predsednikom Vučićem pokazala punu ozbiljnost i snagu, a pripadnici policije profesionalnost i požrtvovanost. Na očuvanju javnog reda i mira u subotu bilo je angažovano oko 6.000 policajaca. Povređeno je 13 pripadnika MUP-a, privedeno je 87 lica, protiv 11 lica su podnete krivične prijave, a protiv ostalih lica prekršajne prijave nadležnim organima, niti jedan građanin nije povređen. Ponosan sam na sve moje policajce, i ponosan sam na to što je policija svako naređenje predsednika Vučića sprovela uspešno i efikasno“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Pripadnici policije sačuvali su bezbednost svih građana Beograda i njihovih gostiju. Nijedan policajac nije dopustio da mu njegovi lični stavovi po pitanju gej parade umanje profesionalizam i spreče da na najbolji mogući način rade svoj posao“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 10°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana