SNS:Ðilas da objasni kako je došao do 25 miliona evra Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 07. 2019. 12:25:08

Bilo je krajnje vreme da se tužilaštvo pozabavi skandalom sa kupovinom sekundi ne samo na Javnom servisu, već i na drugim medijima, izjavio Goran Vesić.

Dragan Đilas je najbolji primer kako se bogati u politici, kaže za TV Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić podseća da je Đilasova privatna firma u vreme dok je Đilas bio državni funkcioner trgovala sekundama televizija koje su, takođe, bile u vlasništvu države.

Vesić ističe da su preko tih sekundi u to vreme bili kontrolisani mediji u Srbiji i poručuje da je bilo  krajnje vreme  da se tužilaštvo pozabavi ovim skandalom i svim malverzacijama nekadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

Potpredsednik Gradskog odbora Beograda, Milosav Miličković, saopštio je da bi umesto cirkusa koji svakodnevno pravi Dragan Ðilas najpre građanima trebalo konačno da odgovori kako je i na koji način od 74.000 evra, koliko su bili prihodi njegovih firmi za pet godina u Češkoj, napravio 25 miliona evra nakon ulaska u politiku.

Miličković kaže da je sada svima jasno da Dragan Ðilas nema obraza i citirajući Njegoša dodao da niko tako krupno ne laže kao jedan od lidera SzS.

On kaže da su upravo Ðilasove tvrdnje da se obogatio u Češkoj „notorna izmišljotina“.

„Nije Ðilas zaradio najveći novac tamo pre ulaska u politiku, jer je kao Koštuničin ministar od imovine prijavio ženinu kuću na Dedinju, polovni auto marke SAB i ušteđevinu od 70.000 evra. Danas, prema njegovom priznanju ima imovinu vrednu 25 miliona evra“, naveo je Miličković.

Očigledno je, primećuje, da se Ðilas uspaničio što se preispituje trgovina sa reklamnim vremenom na Javnom servisu, a to samo potvrđuje njegovu umešanost u to i da je upravo te milione zaradio otimanjem od RTS-a, Studija B, ali i Pionirskog grada, gde je nelegalno podigao kuću Velikog brata, i tako postao otac rijaliti programa u Srbiji.

Sekretar gradskog odbora SNS-a Aleksandar Marković izjavio je  da je lažna i izmišljena priča da je Dragan Đilas u Češkoj stekao ogroman novac, jer, kako kaže, činjenice pokazuju da je od poslovanja u Češkoj Đilas zaradio 74.000, a da danas prijavljuje 25 miliona evra i to samo u nekretninama.

„Pitanje je – odakle i kako“, upitao je Marković. On je istakao da je Đilas u Češkoj otvorio firme od kojih jedna nikada nije bila aktivna, a da, prema evidenciji češkog registra privrednih lica, Đilasove firme nisu imale tako dobro poslovanje.

Marković kaže i da je Đilas izjavama da novac Beograđana ne treba da se investira u infrastrukturu, puteve, mostove, potvrdio da je kao gradonačelnik novac građana ulagao u sopstvene džepove, u svoje firme koje su ostvarivale više od 500 miliona evra dobiti i da je brinuo samo o svom interesu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana