Miličković: Saradnja u efikasnom odgovoru na vanredne situacije Tanjug

Objavljeno: 08.12.2020. 14:09 Izmenjeno: 08.12.2020. 14:09

Neophodno je razvijati i unapređivati međunarodnu i regionalnu saradnju, kao i opremanje i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica, kako bi odgovor na sve vrste rizika i pretnji u vanrednim situacijama bio što efikasniji, izjavio je državni sekretar MUP-a Srbije Milosav Miličković.

Miličković je na međunarodnoj video-konferenciji Međunarodne sportske federacije vatrogasaca-spasilaca upozorio da se iz analiza stanja zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama na globalnom nivou može zaključiti da smo sve više izloženi rizicima i pretnjama u oblasti vanrednih situacija.

Zbog toga je, kako je ocenio, za efikasan odgovor na ove rizike i pretnje krucijalan združen odgovor međunarodne zajednice i svih relevantnih subjekata.

Kako je saopštio MUP, Miličković je podsetio da na teritoriji Srbije vatrogasno-spasilačke jedinice deluju već 187. godina, tokom kojih su pokazale požrtvovanost, nesebičnost i solidarnost sa ljudima u nevolji.

„Vatrogasno-spasilačke jedinice odgovaraju na sve pozive u najkraćem mogućem roku, prve izlaze na mesto nesreće, spasavaju ugroženo stanovništvo i materijalna dobra i otklanjaju posledice vanredne situacije“, naveo je Miličković.

Državni sekretar MUP-a je istakao spremnost Srbije da postane član Međunarodne sportske federacije vatrogasaca-spasilaca za koju kaže da na najbolji način neguje sportski duh, promoviše, okuplja i uvežbava heroje našeg društva i doprinosi popularizaciji vatrogastva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana