Milićević: Međustranački dijalog nije fontana želja Tanjug

Objavljeno: 20.04.2021. 12:47 Izmenjeno: 20.04.2021. 12:47

Šef poslanika SPS u parlamentu Ðorđe Milićević konstatovao je  da se neki opozicionari ponovo žale Evropi na tok međustranačkog dijaloga, čija je nova faza otpočela, jer ni ovog puta, kaže, ne znaju šta žele, osim što bi, dodaje, da na vlast dođu dekretom, a ne na izborima

„Zaboravili su izgleda i to da je prošli ciklus međustranačkog dijaloga vođen uz posredovanje EP, upravo na predlog opozicije, istih onih koji se danas žale na sve i svašta. Očigledno je da im ništa ne odgovara, pa ni to da se međustranački dijalog vodi u parlamentu, kao i prošli put. Ne odgovara im ni pružena nova šansa ni otvorena vrata“, naveo je Milićević u pisanoj izjavi.

Kako kaže, oni su odustajali od šansi da odmere svoje snage na izborima, tako da niko drugi, osim njih samih, nije odgovoran za politički fijasko za koji uporno nastoje da optuže vladajuću koaliciju.

„I na to se žale Evropi, verovatno misleći da će im takva žalba biti usvojena i da će na vlast dođi dekretom a ne na izborima. Ne osvaja se demokratija silom, kako ste to činili 5. oktobra“, dodao je Milićević.

Demokratija je, kaže, vladavina naroda preko svojih predstavnika, a građani su političku volju jasno izrazili na izborima, koje je deo opozicije bojkotova.

„Vi ste ti koji su prošlog puta napustili dijalog, iako ste tražili da u tome učestvuju evroparlamentarci. Ne mislite li da ni Evropa više ne haje za propale politikante koji, kao mala deca danas hoće, a sutra to isto neće“, upitao je on.

Milićević je naveo i da, ako neko smatra da rezultat međustranačkog dijaloga treba da bude nekakva prelazna vlada koja će da zameni Skupštinu i vladu koji imaju ogromno poverenje građana, to nije cilj i bolje je da ni ne učestvuju u dijalogu.

„Izgleda da još uvek ne shvatate da ultimatumi ne prolaze i da su to shvatili i predstavnici EP. Dačić je legitimno izabrani predsednik skupštine, i kopredsedavajući tokom međustranačkog dijaloga. Da li se to vama sviđa ili ne, to je vaš problem, ali, morate da shvatite da međustranački dijalog nije fontana želja“, zaključio je Milićević.

Lider S SP Dragan Ðilas ranije danas izrazio je nezadovoljstvo pismom posrednika EP u međustranačkom dijalogu, jer se u njemu, kaže, veličaju parlament bez opozicije, uloga predsednika skupštine Ivice Dačića, kao i rezultati iz dijaloga 2019. godine koji naziva „lažnim“ i bez rezultata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana