Milan Pantić ubijen na današnji dan Beta

Objavljeno: 11.06.2020. 12:32 Izmenjeno: 11.06.2020. 12:32

Počinioci i nalogodavci ubistva Milana Pantića i dalje nepoznati i nekažnjeni, saopštio NUNS.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadležne organe da preduzmu maksimalne napore da se počinioci i nalogodavci ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića, koji su i dalje na slobodi i nepoznati javnosti, privedu pravdi.

U saopštenju NUNS podseća da je Milan Pantić ubijen 11. juna 2001. godine u Jagodini, u ulazu zgrade u kojoj je živeo, dok se vraćao iz prodavnice.

NUNS navodi da „uprkos činjenici da je pre tri godine policijska istraga okončana, kako su izjavljivali predstavnici Komisije za istraživanje ubistava novinara, optužnica je izostala“.

„Istraga je pokazala da je Pantić ubijen zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu. Prema izjavama članova Komisije istraga koja je vodjena svih ovih godina bila je puna propusta, a važne istražne radnje nisu izvedene kako treba, dok neke nisu ni preduzete“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

NUNS smatra da su nadležni organi dužni da objasne javnosti zašto je bilo potrebno toliko vremena da se istraga okonča, a naročito zašto se već tri godine čeka na podizanje optužnice.

NUNS je naveo i da se pridružuje zahtevu Komisije za istraživanje ubistava novinara da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj ubistva novinara Milana Pantića.

„Podsećamo javnost da nekažnjivost zločina nad novinarima ima nesagledive posledice po bezbednost novinara, a samim tim i na slobodu medija i javno informisanje gradjana Srbije“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana