Milan Ðurić izabran za gradonačelnika Novog Sada tanjug

Objavljeno: 26.10.2022. 13:54 Izmenjeno: 26.10.2022. 14:29

Ðurić, koji je bio dosadašnji zamenik gradonačelnika, u prvom obraćanju odbornicima najavio je nastavak investicija u gradu, kao i štednju energenata.

foto tanjug

 

Skupština Grada Novog Sada izabrala je Milana Ðurića za novog gradonačelnika.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Igor Crnobarac koji je bio zamenik odborničke grupe SNS u skupštini grada.

Ðurić, koji je bio dosadašnji zamenik gradonačelnika, u prvom obraćanju odbornicima najavio je nastavak investicija u gradu, kao i štednju energenata.

Ðurić: Borićemo se da Novi Sad raste

Skupština Grada Novog Sada izabrala je Milana Ðurića za novog gradonačelnika koji će na ovoj funkciji posle 10 godina zameniti Miloša Vučevića.

Ðurić, dosadašnji zamenik gradonačelnika, dolazi iz redova Srpske napredne stranke, a izabran je za novog gradonačelnika odlukom većine odbornika.

Funkciju zamenika gradonačelnika obavljacće Igor Crnobarac koji je bio zamenik odborničke grupe SNS u skupštini grada.

Ðurić je u prvom obraćanju odbornicima najavio je nastavak investicija u gradu, kao i štednju energenata.

„Borićemo se za Novosađane, da Novi Sad raste, da se razvija, da građani imaju bolji standard, bolje uslove za život i da ravnomerno razvijamo sve delove Grada Novog Sada i to će biti osnova naše politike koju ćemo voditi u narednom periodu“, kazao je Ðurić.

On je istakao da će biti nastavljena politika kontinuiteta koju je u poslednjih deset godina sprovodio Miloš Vučević, kao i da on je istakao da njegov tim nemaju puno vremena i da su svi članovi Veća već, koji su ostali na istim pozicijama, uposleni na svojim zadacima.

Kada su projekti u pitanju, kako je naveo u ekspozeu, akcenat će ostati na gradnji mostova.

„Dva gradilišta već imamo, jedan je produžetak mosta na Bulevaru Evrope, drugi most je onaj u nastavku Fruškogorskog koridora. Počećemo da gradimo Pešačko-biciklistički most prema Petrovaradinskoj tvrđavi koji bi vodio do botaničke bašte. Botanička bašta nam je ujedno važan projekat, 60 godina se o njoj pisalo, da na nešto više od četiri hektara dobijemo botaničku baštu“, kazao je Ðurić.

Novi gradonačelnik je naveo i da Grad očekuje poduhvat izgradnje Centralnog prečistača otpadnih voda kod Rokovog potoka, ali i izgradnja Regionalne deponije, ocenivši da će se naredne godine početi izgradnjom nove deponija, uz podsetnik da su sredstva za taj projekat obezbeđena u iznosu od 86 miliona evra, što je 50 odsto bespovratnih sredstava koje daje Evropska unija.

„Plan je i da se završe dve garaže koje se grade u centru grada, da krenemo sa gradnjom još dveju novih garaža u centru, kao i sa garažom kod glavne Železničke stanice“, naveo je Ðurić uz napomenu da je važno staviti fokus i na razvoj novih industrijskih zona zbog velikog broja investitora koji dolaze u Novi Sad, ali i na dodatnom povećanju biciklističkih staza u drugom najvećem gradu u Srbiji.

On je poručio i da je veoma ponosan što je imenovan za gradonačelnika Novog Sada, ali i da oseća ogromnu odgovornost što će voditi grad u kome je rođen, u kom se školovao, oženio i iz kog, kako je istakao, ne želi da ode.

Ðurićevu dosadašnju funkciju zamenika gradonačelnika obavljacće Igor Crnobarac, a članovi Gradskog veća ostali su nepromenjeni.

Dosadašnji gradonačelnik, Miloš Vučević, seli se za Beograd, pošto će u novoj Vladi Republike Srbije biti ministar odbrane i Vojske Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana