Mihajlović:Podrška države ključna,bezbednost rudara najvažnija tanjug

Objavljeno: 18.05.2022. 16:44 Izmenjeno: 18.05.2022. 16:45

Ona je ocenila da je važno da se zajednički donose i sprovode odluke o konsolidaciji i restrukturiranju.

Podrška države je ključna za funkcionisanje „Resavice“, a bezbednost rudara na prvom mestu, poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom razgovora sa rukovodstvom JP Resavica.

Teme razgovora bile su proizvodnja, finansijska sitaucija, bezbednost i zaštita na radu, poslovanje i planovi za konsolidaciju i restrukturiranje ovog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja, saopštilo je ministarstvo.

„Država obezbeđuje na godišnjem nivou više od 40 miliona evra za zaposlene u Resavici. Naša obaveza je da o njima vodimo računa, ali i da razgovaramo o tome koji rudnici treba da rade i mogu da budu rentabilni, a koji ne“, izjavila je Mihajlovićeva.

„Potreban nam je zajednički predlog rešenja sa finansijskim, tehničkim i investicionim projekcijama, jer je cilj da imamo održiv plan za tranziciju ugljarskog sektora“, rekla je ona.

Dodala je da je to osnov za donošenje dugoročnih rešenja pre svega o nerentabilnim rudnicima.

Razgovarano je i o neophodnosti da se sprovedu sve procedure pre nego što se ponovo krene sa izvođenjem radova u rudniku „Soko“ nakon pogibije osam rudara.

VD direktora JP PEU „Resavica“ Saša Spasić rekao je da bez podrške države, odnosno Ministarstva rudarstva i energetike, to javno preduzeće ne bi moglo da funkcioniše.

On je predstavio rezultate rada, planove za naredni period, kao i mogućnosti za povećanje prihoda rentabilnih rudnika, kao i probleme sa kojima se „Resavica“ suočava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana