Mihajlović:Govore o putevima,a nisu ulagali dok su bili vlast Tanjug

Objavljeno: 23.02.2022. 13:30 Izmenjeno: 23.02.2022. 13:41

„Dobro je da danas i vi možete da se vozite i kompletnim Koridorom 10 i auto-putem “Miloš Veliki“, uskoro i brzom prugom od Beograda do Novog Sada, kao i svim drugim putevima koji nisu bili završeni dok ste vi bili na vlasti“, navela je Mihajlović.

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da je dobro da opozicija koja je do sada napadala svaki razvojni projekat konačno počinje da shvata da bez dobrih puteva i pruga nema boljeg kvaliteta života u Srbiji.

„Dobro da vidimo predstavnike opozicije da počinju da se interesuju za razvoj infrastrukture, šteta je samo što nisu u tu oblast više ulagali i završavali projekte dok su bili na vlasti“, rekla je Mihajlović reagujući na kritike potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića na račun infrastrukture u Srbiji.

Mihajlović je navela da sve što je sadašnja vlast uradila, 1.000 kilometara puteva i auto-puteva urađenih ili u izgradnji, kao i stotine kilometara rekonstruisanih pruga, ostaje da koristi svakom građaninu i građanki Srbije, pa i onima koji su sve te projekte napadali i kritikovali.

Miroslav Aleksić je na predibornom skupu u Nišu rekao da je sadašnja vlast obećavala kule i gradove, puteve, plate od 1.000 evra, poslove, brze pruge, a da su od svega toga Nišlije dobile „izvršitelje koji im deru kožu s leđa“.

Reformama do zelene Srbije i novog modela rasta

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su svi uspesi koje je Srbija postigla na polju poboljšanja uslova poslovanja, a koji su doveli do toga da naša zemlja ima sve veći privredni rast, rezultat zajedničkog rada države, civilnih društava, NALED-a i lokalnih samouprava.

Govoreći na predstavljanju 14. izdanja Sive knjige NALED-a, Mihajlović je rekla da sve preporuke iz Sive knjige predstavljaju zajednički put ka boljem i uspešnijem društvu.

“Sve što je Srbija uradila pre, tokom i u post periodu kovida, prepoznati smo u celom regionu kao primer, ali svi rezultati koje smo postigli su zajednički uspeh – Vlade Srbije, ali i NALED-a sa kojim smo radili svih prethodnih godina na svim reformama koje nisu bile jednostavne”, rekla je Mihajlović.

Kaže da su promene često nosile i određene otpore, puno problema, ali da su sve prepreke prevazilazili zajedno, a te promene su, dodala je, doprinele da Srbija ima značajan privredni rast, da vrednost projekata u građevini i saobraćaju danas iznosi više od 20 milijardi evra, da je Srbija zakoračila u energetsku tranziciju.

“Srbija je svesna da ne želi da izađe iz voza koji ide ka EU, jer nam trebaju evropski standardi nap utu koji želimo da postignemo, a to je razvijena, moderna i evropska Srbija”, rekla je Mihajlović.

Dodala je da su reforme koje su sprovedene dok je ona bila na čelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture bile teške i da se pre šest godina činilo nemogućim uvođenje e-dozvola, i navela da je Srbija u tom trenutku bila 186. na Duing biznis listi, a da su se dozvole čekale tri do pet godina.

Međutim, navela je da je Ministarstvo uspelo da sprovede tu reformu, kao i reformu katastra, dok su u okviru Ministarstva rudarstva i energetike doneti zakoni koji će omogućiti energetsku tranziciju Srbije.

„Ukoliko ne budemo počeli da se menjamo u ovoj oblasti brže, Srbija će imati problema“, rekala je Mihajlović.

Ona je pozvala sve investitore, i domaće i strane, da zajedno rade da Srbija bude zemlja koja će pre svega biti zemlja zelene ekonomije i novog modela rasta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana