Mihajlovic:Energetska tranzicija tiče se svih građana Tanjug

Objavljeno: 30.01.2022. 11:46 Izmenjeno: 30.01.2022. 11:46

Ministarstvo je, kao nosilac izrade strategija, otvoreno da čuje sva mišljenja, ali niko nema pravo da nameće svoj pogled kao jedini ispravan,

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je  da će se nacrti dokumenata o energetskom razvoju Srbije uskoro naći na javnoj raspravi i pozvala sve zainteresovane organizacije civilnog društva i sve građane i građanke da uzmu učešće u procesu njihovog donošenja, jer će, kako je istakla, oni odrediti put srpske energetike u narednim decenijama.

Javna rasprava vodiće se o Integrisanom nacionalnom energetskom i klimatskom planau Srbije za period do 2030. godine sa projekcijom do 2050. godine, kao i o Strategiji razvoja energetike Srbije za period do 2040. godine sa projekcijama do 2050. godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Prethodna i ova godina su ključne za proces energetske tranzicije, u kojima se donose najvažnije odluke za budućnost srpske energetike. U 2021. donet je novi zakonodavni okvir, a započeta je i izrada dva najvažnija strateška dokumenta za energetski sektor“, ukazala je Mihajlović.

Ona je istakla i da je energetska tranzicija proces koji se tiče svih građana Srbije, jer se i energija i životna sredina tiču svih nas.

“ Niko nema prava da pokušava da potpuno zaustavi promene ili da opstruiše donošenje strateških dokumenata koji su važni za razvoj Srbije, njenu privredu i građane“, navela je Mihajlović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana