Mihajlović: Prioritet EPS pripreme za zimu,investicije u OIE tanjug

Objavljeno: 13.05.2022. 13:40 Izmenjeno: 13.05.2022. 13:40

Ministarstvo navodi da su razmatrani planovi EPS-a u vezi sa ulaganjima u izgradnju novih kapaciteta i da je ocenjeno kako je potrebna veća saradnja, posebno kad je reč o velikim projektima.

foto tanjug

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima poslovodstva JP ”Elektroprivreda Srbije” predvođenim v. d. direktora Miroslavom Tomaševićem o trenutnoj situaciji i planovima za proizvodnju uglja i električne energije, kao i o tekućim i planiranim investicijama, saopštilo je Ministarstvo.

”EPS je najvažniji energetski subjekt, od koga presudno zavisi energetska bezbednost Srbije. Država stoji uz EPS, pred nama je veliki posao da se spremimo za zimu, a istovremeno treba da se uradi sve da EPS tokom 2023. godine bude na zdravim nogama. Takođe je veoma važno da postoji jasan plan kad je reč o investicijama, kao što su reverzibilne hidroelektrane “Ðerdap 3“ i “Bistrica“ i novi kapaciteti iz obnovljivih izvora energije, kako bismo bili energetski bezbedni u narednim decenijama”, rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje se da je rukovodstvo EPS-a informisalo potpredsednicu Vlade i njen tim o proizvodnji i stanju na deponijama uglja, proizvodnji električne energije u termoelektranama i hidroelektranama, kao i planiranim remontima i spremnosti EPS-ovih kapaciteta za zimu.

Ističe se da su oni izneli jasnu opredeljenost EPS-a da dugoročno radi na razvoju zelene energije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana