Mihajlović: EDS na vreme da se pripremi za grejnu sezonu tanjug

Objavljeno: 20.07.2022. 14:55 Izmenjeno: 23.07.2022. 11:06

Na sastanku je posebno istaknuta važnost blagovremenog izvođenja radova na održavanju kao deo priprema elektroenergetskog sistema za grejnu sezonu, saopštilo je ministarstvo.

foto tanjug

 

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Sindikata radnika Elektrodistribucije Srbije o mogućnostima za efikasnije funkcionisanje ovog preduzeća, održavanju distributivne mreže i pitanjima važnim za položaj zaposlenih u tom preduzeću.

„Elektrodistribucija je važno preduzeće u energetskom sistemu, posebno u uslovima energetske krize, kad je potrebno da budemo zajedno i da uradimo sve kako bi elektroenergetski sistem bio stabilan i spreman za zimu. Ministarstvo neguje partnerski odnos sa svim sindikatima i verujemo da samo u saradnji države, poslovodstva i sindikata možemo da budemo uspešni“, rekla je Mihajlovićeva.

Predstavnici Sindikata radnika Elektrodistribucije Srbije informisali su potpredednicu vlade i tim ministarstva, između ostalog, o problematici u vezi sa održavanjem distributivne mreže, predlozima za povećanje efikasnosti kroz unutrašnju reorganizaciju i pregovorima o zaključenju kolektivnog ugovora kod poslodavca.

Kad je reč o pitanjima u vezi s unutrašnjom organizacijom EDS-a, na sastanku je rečeno da je ministarstvo spremno da podrži sva rešenja o kojima se dogovore sindikat i poslovodstvo Elektrodistribucije Srbije koje bi obezbedilo efikasnije funkcionisanje sistema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana