Mihajlović: Dovoljno energenata za nesmetan rad toplana Tanjug

Objavljeno: 04.01.2022. 13:40 Izmenjeno: 04.01.2022. 18:55

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je  da svi u energetskom sektoru danonoćno rade kako bi se očuvala stabilnost sistema i dodala da ima dovoljno energenata za nesmetan rad i proizvodnju električne energije.

Ministarka je predsedavala sednicom radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom, na kojoj su izneti podaci o stanju u elektroenergetskim kapacitetima, izveštaji o proizvodnji, prenosu i distribuciji struje, kao i izveštaji o realizaciji planova za nabavku dodatnih količina energenata za termoelektrane i toplane.

Takođe, predstavljeni su izveštaji o stanju zaliha uglja i mazuta za rad termoelektrana, kao i projekcije o potrošnji do kraja meseca i do kraja zimske sezone.

Rečeno je da je obezbeđeno dovoljno energenata za nesmetan rad i proizvodnju električne energije u termokapacitetima.

Radna grupa razmatrala je i plan nabavke dodatnih količina mazuta, a predstavljena je i dosadašnja realizacija transporta tog energenta.

Prenosni sistem funkcioniše bez većih problema, kao i distributivni sistem koji nastavlja sa redovnim i planskim održavanjem bez većih problema i isključenja za korisnike.

Na sednici je bilo reči i o stanju u gasnom sektoru i radu toplana u Srbiji, pa je konstatovano da nema većih problema u funkcionisanju sistema, s obzirom da je potrošnja energije bila niža tokom praznika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana