Vulin: Migrantska kriza nije prošla i mi ćemo čuvati naš način života studio b

Objavljeno: 14.06.2022. 15:17 Izmenjeno: 14.06.2022. 15:17

Govoreći o migrantskoj krizi, ministar Vulin je poručio da ona nije prošla i ponovio da Srbija koja nije ni odgovorna za migrantsku krizu, neće biti parking za migrante.

Predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je Trening centar za migracije u Plandištu i poručio da se naša država tokom trajanja migrantske krize pokazala kao izuzetno organizovana i sposobna država. Ministar unutrašnjih poslova je istakao da migrantska kriza nije prošla i da ćemo zaštititi naš način života.

 

Ministar policije Aleksandar Vulin, u pratnji komesara Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, obišao je prostorije Trening centra za migracije u Plandištu i razgovarao sa zaposlenima u ovoj ustanovi o njihovim svakodnevnim aktivnostima i načinu rada.

„Srbija neće biti parking za migrante niti sabirni centar gde će oni čekati svoju priliku da pređu u Zapadnu Evropu. Srbija je organizovana i snažna država, koja je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića pokazala da ima institucionalne odgovore na sve izazove i da ume da se nosi sa problemima kao što je migrantska kriza. Mnogo bogatije i razvijenije države od naše nisu uspele da adekvatno odgovore na migrantsku krizu i na njene posledice“, poručio je srpski ministar policije.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je odličnu saradnju između MUP-a Srbije i Komesarijata za izbeglice i migracije i naglasio da za rešavanje migrantskog problema od 2015. godine do danas Evropa nije uspela da formuliše jedinstvenu politiku i da je to jedan od razloga zašto migrantska kriza neće prestati, ali i da je to razlog zašto moramo da se povezujemo i vodimo računa o bezbednosti naše zemlje i naših građana.

„Migrantska kriza nije prošla i mi ćemo čuvati i sačuvati naš način života. Nećemo dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način poremeti zbog migrantske krize“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana