Migranti sa ulica Beograda premešteni u prihvatne centre

Objavljeno: 02.02.2018. 09:47 Izmenjeno: 03.02.2018. 16:59

Više desetina ilegalnih migranata je, po nalogu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Ðorđevića, sklonjeno sa beogradskih ulica i premešteno u prihvatne centre.

Akcija je sprovedena bez ijednog incidenta, saopštilo je resorno ministarstvo. „Ministar Ðorđević je, nakon izveštaja o stanju, izdao nalog da Ministarstvo pokrene postupak prikupljanja i prevoza ilegalnih migranata sa beogradskih ulica u Prihvatne centre. Akcija je sprovedena u saradnji sa MUP-om, Policijskom stanicom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Policijskom brigradom, Upravom za strance, Upravom granične policije i Gradskom opštinom Savski venac“, navodi se u saopštenju.

Više desetina migranata, od kojih je jedan broj maloletnika bez pratnje, smešteno je u prihvatne centre, gde je obavljen lekarski pregled i njihova registracija. Migrantima su obezbeđeni uslovi za human boravak i normalan život, kao i sva zaštita prema zakonima Republike Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima. „Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kojoj se pruža sva adekvatna pomoć migrantima i potpuna bezbednost naših građana“, rekao je koordinator akcije i savetnik u Ministarstvu Milenko Nikić.

Ministarstvo će nastaviti da radi na pružanju pomoći migrantima, obezbeđivanju smeštaja uz zajednički i timski rad sa svim partnerima, uz potpuno humani pristup ovom izazovu, u interesu bezbednosti i naših građana.

Ministar Zoran Ðorđević zahvalio je svim učesnicima na izuzetno profesionalnom i ljudskom odnosu prema migrantima, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana