Micotakis i Vučić o KiM, bilateralnim odnosima, regionu tanjug

Objavljeno: 19.11.2022. 10:27 Izmenjeno: 21.11.2022. 10:11

Micotakis je napisao da je sa predsednikom Srbije u Atini detaljno razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o regionalnom razvoju i još bližoj saradnji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Atini s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom o Kosovu i Metohiji i svim temama od značaja ne samo za Srbiju i Grčku, već i za ceo region.

„Još jednom sam zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom putu ka EU, a pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama“, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav uz fotografiju susreta.

Micotakis je napisao da je sa predsednikom Srbije u Atini detaljno razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o regionalnom razvoju i još bližoj saradnji.

„Večera sa prijateljem Aleksandrom Vučićem u Atini. Imali smo priliku da razgovaramo detaljno o našim bilateralnim odnosima, regionalnom razvoju i o načinima kako možemo bliže da sarađujemo u ovom teškom periodu za sve, o ratu u Ukrajini i energetskoj krizi“, naveo je grčki premijer na Tviteru.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis naveo je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini detaljno razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o regionalnom razvoju i još bližoj saradnji.

„Hvala dragom prijatelju Kirjakosu Micotakisu na srdačnom dočeku. Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, svim temama od značaja ne samo za naše zemlje, već i za ceo region.

Još jednom sam zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom putu ka EU, a pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama“, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav uz fotografiju susreta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana