Mesec frankofonije u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“

Objavljeno: 03.04.2023. 21:08 Izmenjeno: 03.04.2023. 21:08

U prisustvu uvaženih zvanica, roditelja, nastavnika i učenika, u Osnovnoj školi „Vojvoda Radomir Putnik“ svečano je obeležen Mesec frankofonije.

Učenici VI i VII razreda sa profesorkama francuskog jezika Tanjom Gnjidić i Nadeždom DŽogaz, pripremile su pravo putovanje kroz vreme i predele Francuske. Uz dobro poznate taktove pesme koju izvodi Selin Dion koje je otpevala učenica šestog razreda putovanje je moglo da počne a samim tim i školski čas geografije i istorije na francuskom jeziku. Bila je to prava prilika da uvaženim zvanicama i roditeljima učenici šestog i dvojezičnog odeljenja sedmog, predstave sve ono što su naučili tokom proteklih meseci. Za kraj druženja domaćini ove predstave napravili su pravo iznenađenje, organizovan je kviz za publiku na „Kahut“ aplikaciji tokom koga je provereno šta je sve naučeno tokom prethodnih 45 minuta. Za najbolje su kao i na svakom takmičenju pripremljene medalje.
-Izuzetno smo zadovoljni rezultatatima naših učenika dvojezičnog sedmog razreda. To je rezultat zajedničkog rada Škole, učenika i roditelja i posebno bih istakla veliku podršku i pomoć Francuskim institutom i našeg resornog Ministarstva prosvete- istakla je Radoslava Mraović direktor OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“.
Da je interesovanje za dvojezično odeljenje veliko govore i odlični rezultati mlađih razreda koji sa nestrpljenjem čekaju narednu školsku godinu.
– To su najbolje pokazali upravo učenici VI razreda koji su izveli predstavu na francuskom jeziku „Ne diraj mi planetu“, nakon čega je podeljen strip koji je napravljen na osnovu iste predstave koaj je osvojila drugo mesto u Srbiji na konkursu radova na temu ekologije. Izuzetno smo zadovoljni čitavim projektom i rezultatima a uvereni smo da je to samo početak rekla je Radoslava Mraović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana