Medvedev:Preispitaćemo odnose s onima koji su uveli sankcije Tanjug

Objavljeno: 26.02.2022. 10:49 Izmenjeno: 04.03.2022. 15:34

Moskva je odbacuje mogućnost nacionalizovanja imovine kompanija sa sedištem u SAD, Evropskoj uniji i ostalim „neprijateljskim administracijama“, naglasio je Medvedev.

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je na mogućnost revizije odnosa sa zemljama koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji.

„Sankcije mogu biti odličan povod za konačnu reviziju svih odnosa sa onim državama koje su ih uvele. Uključujući i prekid dijaloga o strateškoj stabilnosti“, napisao je Medvedev na svojoj stranici Vkontakte.

Govoreći o sankcijama najvišim zvaničnicima Rusije, Medvedev je rekao da ni on ni članovi njegove porodice nisu niti imaju račune ni bilo kakvu imovinu u inostranstvu, prenosi RIA Novosti.

Prema oceni Medvedeva, sankcije su izraz političke nemoći zbog nemogućnosti da bude promenjen kurs Rusije.

Sankcije ne znače ništa, operacija ide do kraja

Sankcije prema Rusiji neće promeniti ništa i operacija da se zaštiti Donbas će biti potpuno sprovedena, izjavio je  zamenik predsedavajućeg Saveta za bezbednost Dmitri Medvedev.

„Ove “sjajne“ sankcije definitivno neće promeniti ništa. To je čak jasno i neupućenima u Stejt departmentu. Ovo se odnosi na odluku da se sprovede vojna operacija da se zaštiti Donbas“, istakao je Medvedev, preneo je TAS S.

Medvedev je naglasio da će „operacija biti potpuno sprovedena dok se ciljevi koje je odredio ruski predsednik (Vladimir Putin) ne ispune“.

Takođe, Medvedev je rekao da će Rusija odgovoriti na zaplenu novca ruskim građanima i kompanijama u inostranstvu, tako što će zapleniti novac strancima i stranim kompanijama u Rusiji, preneo je Rojters pozivajući se na agenciju RIA Novosti.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana