Medvedev o posledicama sankcija protiv Rusije tanjug

Objavljeno: 13.05.2022. 11:51 Izmenjeno: 13.05.2022. 11:51

Prema rečima Medvedeva, doći će do formiranja novih međunarodnih saveza zemalja zasnovanih na pragmatičnim, a ne ideološkim anglosaksonskim kriterijumima.

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev smatra da će zbog uvođenja zapadnih sankcija Rusiji doći do novih regionalnih vojnih sukoba tamo gde situacija nije rešena mirnim putem dugi niz godina.

Medvedev ocenjuje da će teroristi postati sve aktivniji, da će početi nove epidemije uzrokovane odbijanjem međunarodne saradnje u sanitarnoj i epidemiološkoj sferi ili direktnim upotrebom biološkog oružja.

On je na Telegramu napisao da će jedan broj globalnih lanaca snabdevanja robom propasti i da je moguća velika logistička kriza, uključujući propast stranih avio-kompanija kojima je zabranjeno letenje iznad teritorije Rusije.

Prema mišljenju Medvedeva, energetska kriza će se pojačati u državama koje su uvele snakcije na ruske energente i time, kako je naveo, „pucale sebi u noge“, a biće nastavljen i rast cena fosilnih goriva.

Dodao je da će sankcije dovesti do međunarodne krize hrane i da je moguća glad u pojedinim državama.

U pojedinim državama moguća je i monetarna i finansijska kriza,povezana sa podrivanjem stabilnosti niza nacionalnih valuta i galopirajućom inflacijom, smatra Medvedev.

Navodi da će doći do slabljenja aktivnosti međunarodnih institucija koje nisu mogle da dokažu svoju efikasnost u rešavanju situacije u Ukrajini i kao primer navodi Savet Evrope.

 

Kao rezultat toga, prema Medvedevu, biće stvorena nova bezbednosna arhitektura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana