Međunarodni dan slepih i slabodvidih Beoinfo

Objavljeno: 15.10.2016. 13:20 Izmenjeno: 16.10.2016. 11:27

Grad Beograd nastoji da štiti interese osoba sa invaliditetom kojima je konkretna podrška i pomoć u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba neophodna, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih.

Povodom Međunarodnog dana slepih i slabodvidih, koji se u svetu danas obeležava, gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da Grad Beograd nastoji da štiti interese osoba sa invaliditetom kojima je konkretna podrška i pomoć u zadovoljavanju  svakodnevnih životnih potreba neophodna.

„Grad Beograd, pored sistemskih rešenja namenjenih populaciji osoba sa invaliditetom kao što supružanje usluga lični pratilac deteta, personalne asistencije i organizovani prevoz prilagođenim vozilima GSP-a, u prethodne tri godine opredelio je oko 10 miliona dinara udruženjima slepih i slabovidih, koja kroz realizaciju programskih aktivnosti direktno unapređuju kvalitet života ovoj kategoriji naših sugrađana“ rekao je gradonačelnik.

On je dodao da Grad Beograd aktivno sarađuje sa organizacijama civilnog društva koja rešavaju pitanja od vitalnog značaja za populaciju osoba sa invaliditetom, i da taj partnerski odnos već daje rezultate.

„Ponosan sam što je po prvi put u gradu Beogradu osnovan Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u cilju definisanja i uspostavljanja jedinstvene politike u pružanju društvene podrške i zaštite ove kategorije naših sugrađana. Kroz radne grupe Saveta kojim rukovodim, aktivno učešće je uzela i Gradska organizacija slepih Beograda. Stoga očekujem da se u narednom periodu na konkretan način nađu najbolja rešenja, koja će sistemski rešavati probleme sa kojima se slepa i slabovida, kao i lica sa drugim vrstama invaliditeta, svakodnevno susreću“ – zaključio je Mali.

Gradonačelnik je naglasio i da je formirana posebna Radna grupa za uklanjanje saobraćajnih i arhitektonskih barijera.

„Beograd mora da bude grad bez barijera, koji je pristupačan za sve njegove građane, i na tome ćemo aktivno raditi u narednom periodu“ – zaključio je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana