Mediji o Trampovoj „pobedi“:Nova era, resetovanje… Tanjug

Objavljeno: 25.03.2019. 13:11 Izmenjeno: 25.03.2019. 13:11

Pojedini američki mediji, poznati po tome što nisu naklonjeni predsedniku Donaldu Trampu, ocenjuju da on ulazi u novu eru i resetovanje predsednikovanja nakon što je istraga specijalnog tužioca Roberta Malera utvrdila da nije postojao dosluh Trampovog izbornog štaba sa Rusijom.

AP-Photo-Evan-Vuci/Tanjug

CNN (Si-En-En) u tekstu pod naslovom „Ohrabren:Trampovo predsednikovanje ulazi u novu eru“, ističe da američki predsednik sada ima šansu da preobrati „priču svog predsednikovanja“.

Rezultati Malerovog izveštaja znače, kako ocenjuje CNN, da Tramp konačno može da pokuša da krene dalje od intriga koje su obeležile od samog početka njegovo vršenje dužnosti predsednika.

„Izveštaj je ponudio ličnu odbranu Trampu i moćno novo političko oružje prema njegovim kritičarima u Demokratskoj partiji i medijima na početku njegove reizborne kampanje“, ističe se u tekstu.

Međutim, pobeda demokrata u novembru na izborima na sredini njegovog mandata garantovaće da izveštaj nije konačna reč, kao što bi moglo da bude da su republikanci zadržali potpunu vlast u Vašingtonu, navodi se u tekstu.

Demokratski lideri već su zatražili celokupan izveštaj, u kojem je i u sažetku sugerisano da Tramp nije u potpunosti oslobođen odgovornosti za opstrukcije.

Trampovi kritičari će smatrati da je specijalni tužilac dao predsedniku veliki politički poklon, što izveštaj i jeste, navodi se u tekstu CNN-a.

Ali, dok se celokupan izveštaj istrage ne objavi, politička intriga oko Bele kuće i Rusije će rasti, uprkos ovom oslobađanju predsednika od optužbi, zaključuje se u tekstu CNN-a.

Portal Politiko ocenjuje da Tramp započinje post-Malerovsku fazu resetovanja te da on i njegovi saradnici vide šansu u ponovnom povezivanju sa biračima.

„Ali, prvo žele osvetu za Maler-maniju“, navodi Politiko.

Trampovi sledbenici Malerove zaključke vide kao tačku preokreta, jer će predsednik imati novu šansu da se poveže sa Amerikancima i to veću nego što je imao ranije.

Posle skoro dve godine istrage, Tramp i njegovi saradnici pokazali su vrlo malo interesovanja za nacionalno ujedinjenje već su odmah krenuli u oštar kontranapad protiv demokrata i medija uz tvrdnje da je američki predsednik preživeo „vanzakonski udar“ te da treba odbaciti i druge optužbe o zloupotrebama protiv njega.

Tramp ove sedmice ima neke veoma značajne događaje koji će mu omogućiti da započne novo poglavlje svog predsednikovanja, piše Politiko.

Jedan od tih događaja je susret sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, a nakon toga Tramp ide u Mičigen na prvi u nizu skupova u okviru kampanje „Učinimo Ameriku ponovo velikom“.

Malerov izveštaj ne samo da je osnažio Trampa za mnoge bitke koje su pred njim, već mu daje i dozvolu da naglasi jednu od njegovih najdražih tema: da vodi herojsku borbu protiv medija i pokušaja Demokratske partije da ga unište, zaključio je Politiko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana