Medicinskoj sestri iz Zvečanske upozorenje pred otkaz Tanjug

Objavljeno: 24.07.2019. 10:58 Izmenjeno: 24.07.2019. 18:23

Medicinska sestra iz Centra za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj dobila je upozorenje pred otkaz, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak u kome se ona bahato ophodi prema detetu

Ministar za rad Zoran Ðorđević kaže da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju.
„Posle toga će direktor doneti odluku i verujem da će ovakvo ponašanje biti sankcionisano na najprimereniji način, kako bi poslali jasnu poruku da se to ne sme da događa“, rekao je Ðorđević za TV Pink.

Dodaje da je podignuta prijava i protiv osobe koja je sve to snimala, jer je snimanje dece zabranjeno. Napominje da se na drugačiji način ceo slučaj mogao prijaviti nadležnim i da bi ta osoba na isti način bila sankcionisana.Kaže da je medicinska sestra prethodno volontirala u Zvečanskoj, radila tri meseca na ugovor i da joj je on produžen na još tri meseca 5. jula.
„Sve je govorilo da je reč o osobi koja je posvećena svom poslu i konkurisala bi sigurno kada bi se otvorilo radno mesto. Nije bilo indicija da se tako nešto dešavalo. Čak je imala preporuke sa fakulteta sa kog je došla, a zaposlena je preko Nacinalne službe za zapošljavanje“, rekao je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana