Matić:Neće poskupeti osnovne namirnice, Robne rezerve pune Tanjug

Objavljeno: 16.03.2022. 10:52 Izmenjeno: 16.03.2022. 11:00

„Snabdevenost tržišta je odlična i tako će i ostati. Uredba (o ograničenja cena osnovnih namirnica) je na snazi i ukoliko bude potrebe, mi ćemo je produžiti na joše jedan period“, rekla je Matićeva Tanjugu.

 

foto Tanjug

 

Ministarka trgovine Tatjana Matić izjavila je da su Robne rezerve pune, da je srpsko tržište dobro snabdeveno osnovnim namirnicama i da će vlada ukoliko bude potrebno produžiti ograničenje cena, koje po važećim uredbama traje do početka maja.

Podsetila je da je vlada donela Uredbu o ogranicenju visine cena osnovnih životnih namirnica: šećera kristala u pakovanju od jednog kilograma, brašna tipa T- 400 glatkog u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašna tipa T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivog suncokretovog ulja od jednog litra, kao i svinjskog mesa – but i UXT mleka sa 2,8 procenata mlecne masti u pakovanju od jednog litra, i navela da ona važi do 2. maja.

Matićeva dodaje da uredba o ograničenju cene hleba „sava“ od brašna tipa 500 važi do 10. maja.

Istakla je da se svi maloprodajni i veleprodajni objekti pridržavaju ograničenja cena.

„Kada govorimo o Robnim rezervama, one su pune. Vlada je već donela odluku i one su dva puta reagovale, sa pozajmicom brašna odnosno žita, prvo je bilo 20.000 i 30.000 tona, što je išlo ka mlinarima i pekarima. Reagovali smo zbog cene hleba i kako bi snabdevenost tržišta bila dobra“, navela je ministarka za Tanjug.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana