Matica srpska CG: Zlatne povelje Vučiću i Selakoviću Tanjug

Objavljeno: 11.12.2020. 17:26 Izmenjeno: 12.12.2020. 11:47

Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori donela je odluku da na desetogodišnjicu rada u znak zahvalnosti dodeli Zlatnu povelju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću.

Priznanja se, kako navodi Društvo u saopštenju, dodeljuju za izuzetan doprinos, istinsko razumevanje i veliku materijalnu pomoć radu Društva u prethodnom periodu.

„Razumevajući koliko je za očuvanje srpskog identiteta u Crnoj Gori bitan kulturni i naučni rad Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, koja je deo jedne i jedinstvene Matice srpske, predsednik Vučić i ministar Selaković su svesrdnom materijalnom i moralnom podrškom omogućili da Društvo deluje u najtežim socio-političkim okolnostima za srpski narod u Crnoj Gori“, navedeno je u saopštenju koje prenose Novosti.

U saopštenju ističu da je doprinos Vučića i selakovića bio od presudnog značaja za opstanak i dosadašnji razvoj Društva, čime su otvorene dalje perspektive budućeg naučno-istraživačkog i kulturnog rada u korist srpskog naroda u Crnoj Gori i u celini.

„Svim tim, a posebno podrškom u izgradnji velelepne Biblioteke Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, stvoriće se uslovi ne samo za bolje funkcionisanje i kvalitetniji rad našeg Društva, već i za učvršćivanje zajedničkog kulturnog prostora srpskog naroda na Balkanu, na čemu im dugujemo neizmernu zahvalnost“, navedeno je u saopštenju koje je potpisala dr Jelica Stojanović, predsednica Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana