Martinović prekinuo štrajk glađu Tanjug

Objavljeno: 12.05.2020. 15:33 Izmenjeno: 13.05.2020. 11:09

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da prekida štrajk glađu, nakon što je tužilaštvo reagovalo povodom incidenta u petak ispred skupštine.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da prekida štrajk glađu, nakon što je tužilaštvo reagovalo povodom incidenta u petak ispred skupštine.

Prethodno, tužilaštvo je saopštilo da su podnete krivične prijave povodom incidenta ispred Skupštine Srbije u petak, 8. maja.

„Nisam previše zadovoljan ovim saopštenjem Tužilaštva, moralo je da bude mnogo oštrije i smatram da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo 8. maja. Ali, ovo je prvi korak, u onom što smo imali nameru da uradimo“, rekao je Martinović.

On je rekao da će danas prekinuti sa štrajkom glađu.

„Ne zbog toga što smo zadovoljni ovim saopštenjem, već zato što želimo da doprnesemo smirivanju svih tenzija u Srbiji, a posebno tenzija vezanih za rad skupštine“.

Martinović veruje da će nadležno javno tužilaštvo voditi postupak u skladu sa zakonom i da će oni koji su učinili teško krivčno delo biti i sankcionisani u skladu sa zakonom.

On je rekao da je cilj štrajka bio da apeluju na javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na to što su Boško Obradović i , kako kaže, grupa huligana koje je doveo u petak, brutalno prebili poslanika Marijana Rističevića.

Martinović je pročitao saopštenje tužilaštva koje je povodom incidenta ispred skupštine obavestilo javnost da je podneta krivična prijava protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.

Oni se sumnjiče da su 8. maja bili među ucesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povredivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana