Martinović: Bezrezervna podrška Vučićevoj politici Tanjug

Objavljeno: 22.06.2021. 17:14 Izmenjeno: 22.06.2021. 17:14

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović poručio je predsedniku Aleksandru Vučiću da ima bezrezervnu podršku u racionalnoj i odgovornoj politici koju vodi prema Kosovu i Metohiji

Martinović je u Skupštini Srbije rekao da Vučić vodi odgovornu politiku i prema Republici Srpskoj i prema srpskom narodu koji živi u susednim zemljama, ali ne misli, kaže, samo o interesu svog već i svih ostalih naroda.

“Vučić zastupa staru politiku – Balkan balkanskim narodima”, rekao je Martinović.

On je dodao da nijednom srpskom zvaničniku nije bilo lako da učestvuje u rešavanju kosovskog čvora, ali da je Vučiću natovaren teret svih srpskih jugoslavensih politicara koji nisu uradili nista ili sve u korist Albanaca.

Martinović je kazao Vučiću da ima podršku SNS i srpskog naroda na KiM, ali mu je poručio i da ne poklekne pred “lažnim patriotama” koji bi da zapale buktinju i da onda odu na Mauricijus, Hong Kong i tamo gde su im pare.

“Na tu vrstu avanturizma nemate pravo zato što predsednik treba da vodi računa o živim ljudima na KiM, i o RS, jer nema ko drugi, i o Srbima koji su ostali da žive u Hrvatskoj, i o Srbima koji su ostali da žive u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori”, rekao je Martinović.

Martinović je ocenio i da predsednik Vučić nosi veoma teško breme.

On je pitao Vučića da li ima saznanja ko je pokušao da ga ubije u Srebenici kada je, kako kaže, imao hrabrosti da se pokloni žrtvama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana