Martinović: Aleksić danas demantovao i sebe i Đilasa Tanjug

Objavljeno: 05.12.2019. 16:26 Izmenjeno: 05.12.2019. 16:26

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović ocenio je da je poslanik Miroslav Aleksić izjavama o aferi Jovanjica i time što danas zahteva listing telefona uhapšenog vlasnika imanja Predraga Koluvije, demantovao i sam sebe i Dragana Ðilasa i ostale opozicone lidere.

„Danima im je bio bitan listing telefona Andreja Vučića, danas kaže to nije važno. Kazao je da nikada nije tražio listing Andrejev, već uhapšenog Koluvije“, rekao je Martinović novinarima u Skupštini.

On je komentarisao i Aleksićeve tvrdnje da je Koluvija bio član delegacije koju je predvodio predsednik Srbije na različitim privrednim forumima, ističući da mora da se zna da je Koluvija uhapšen čim se saznalo čime se bavi i da to predstavlja dokaz da nema zaštićenih.

Dodao je da gradajni moraju da znaju da zaštićenih nema čak i kada je reč o čoveku koji je bio u privrednoj delegaciji.

„Besmilica je da država preko najviših funkcionera uzgaja drogu, a onda policija, kao državni organ, uhapsi i zaustavi prozivodnju“, rekao je Martinović i ponovio da Andrej Vučić nikada nije razgovarao sa Koluvijom, da se nikad nije sreo sa njim niti znao da taj čovek postoji.

Martinović je pozvao Aleksića i sve ostale koji su, kaže, spektakularno najavljivali da će obelodaniti i listing i razgovore koje su vodili Andrej i Koluvija, da to i učine.

“Pozivam ne Aleksića, koji je izvođač radova Dragana Ðilasa, već i Ðilasa koji je uticajan u svim operatorima mobilnih mreža, neka provere svih pet, ako treba i 155 telefona i neka obelodane u bilo kojim novinama, i NIN-u, Vremenu, Danasu i na N1 … ”, rekao je Martinović.

Martinović je ocenio da je Aleksić današnjom pričom demantovao i sebe i Mariniku Tepić i Dragana Ðialsa i sve koji su danima vodili besomučnu kampanju protiv predsednika, njegovog brata i porodice Vučić.

On je dodao i da je zadatak Aleksića i Marinike Tepić da stvaranjem lažne afere Jovanjica i uključivanjem bez dokaza Andreja Vučića u tu priču, zataškaju sve dorbo što se radi, posetu predsednika Belorisuje i sve rezultate predsednika Vučića u razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kao i činjenicu da je danas potisan važan ugovor o izgradnji Moravskog koridora.

Na pitanje kako je napravljen propust da se na imanju ne otkrije marihuana i pored zahteva uvoznika da se vriši inspekcija prozivoda sa Jovanjice, Martinović je rekao da je to redovna procedura i da svaka drzava od naldežnih institucija traži da proverava kvalitet zemljšta, kvalite prozivoda, broj zoposlenih …

Martinović je demantovao da je otkrivanje marihuana bilo slučajno.

„Nista se ne dešava slučajno, neko je dao tačnu informaciju policiji, neko od naldežnih organa“, rekao je Martinović.

Dodao je da, kada već Aleksić postavlja pitanja Tužilaštvu, Tužilaštvo mora da pruži odgovore i na brojne afere poput one kako je moguće da je Ðilas ostvario dobit od 619 miliona evra ili da reaguje na slučaj kada NVO Vuka Jeremića od katarske ambasade dobije 200.000 evra.

Martinović je naveo i da je njegov stav jasan i da svako ko je krišio zakon mora da odgovara.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je danas od Tužilaštva za organizovani kriminal da pruži odgovore vezane za plantažu Jovanjica i pri tom ponovio tvrdnje da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija po hapšenju pozvao brata predsednika Aleksandra Vučića, Andreja, te dodao da kao dokaz za to ne traži listing njegovog, već telefona uhapšenog Koluvije.

Aleksić je uz to izneo tvrdnje da je Koluvija bio deo privredne delegacije koje je sa predsednikom Srbije boravila u Astani, kao i na srpsko slovenačkom forumu u Beogradu, u januaru ove godine, te pokazao fotografije koje, kako on tvrdi, pokazuju veze Koluvije sa predstavnicima vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana