Marković: Za Novakovića zakon važi za građane,ne za opoziciju Tanjug

Objavljeno: 27.09.2020. 20:30 Izmenjeno: 27.09.2020. 20:30

Član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Aleksandar Marković rekao je da je nesumnjiva činjenica da Borislav Novaković smatra da zakon treba da važi za sve građane, ali ne i za opoziciju, jer očekuju da su oni iznad zakona.

Nesumnjiva je i činjenica, napominje, da potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković niti je uhapšen, niti ga je ko privodio u Policijsku upravu u Novom Sadu, a da je, kako navodi, iz minuta u minut menjao izjave za medije te večeri kad ga je policija legitimisala dok je lepio plakate.

„Gde sme policija, obavljajući redovni posao na ulicama Novog Sada, da zatraži ličnu kartu Novakoviću i njegovim aktivistima. Kako sme da ih odmah ne prepozna i stisne petlju da ih legitimiše, što bi rekao njegov drug Dragan Ðilas, svojevremeno saobraćajnom policajcu koji ga je zaustavio jer je kršio propise:“Majstore, znaš li ti ko sam ja“?“, naveo je Marković u saopštenju.

On smatra da je to odličan primer, kako kaže, vestern vladavine prava, kako je poimaju i Borislav Novaković i Vuk Jeremić i Dragan Ðilas.

„Zakoni za njih ne važe, ne sme ih niko primenjivati, jer nisu oni zaboga običan narod ko svi ostali. Ko se usudi da se ne složi i zaključi da su oni građani, kao i svi drugi, čekaju ga blaćenje, pretnje i sijaset laži, pa bio on policajac, tužilac ili sudija“, navodi Marković.

Nastavljaju sa napadima i na institucije i na predsednika Aleksandra Vučića, kaže Markovići i dodaje da ne biraju sredstva u borbi da ponovo dođu na vlast.

„Porodice nisu svetinja, istina ih ne obavezuje, odgovornost za izgovoreno prema građanima ne osećaju, laž im je prosto skoro jedina tačka političkog programa“, smatra funcioner SNS.

„Zato danas Novaković aplaudira svojim kolegama u kreiranju laži, Mariniki Tepić i Miroslava Aleksića, dok kaže da nema dokaz da Andrej Vučić ima i jedan ar u Vojvodini, ali je uveren da ima desetine hiljada hektara. Baš kao što se i Mariniki Tepić priviđala od farme koka nosilja iz Titovog vremena u Moroviću državna plantaža droge“, zaključio je Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana