Marković: SzS kritikuje u holu,nisu imali hrabrosti da uđu Tanjug

Objavljeno: 28.04.2020. 16:04 Izmenjeno: 28.04.2020. 16:04

Marković je rekao da predstavnici SzS ne mogu da se pomire sa činjenicom da su državni organi i čitav zdravstevni sistem promptno reagovali uvođenjem pravovremenih i neophodnih mera u cilju sprečavanja katastrofe, u čemu se, kaže, uspelo.

Dragan Ðilas i predstavnici Saveza sa Srbiju nisu imali hrabrosti da uđu u skupštinsku salu da sa poslanicima vladajuće koalicije sučele argumente i mišljenje, već su u skupšstinskom holu iznosili besmislice, laži, uvrede, ali i najrazličitije teorije zavere, kaže poslanik SNS Aleksandar Marković.

I dok s jedne strane, kako navodi, svi državni organi danonoćno rade na borbi protiv epidemije, s druge strane je stračarenje, politikanstvo, besumučni svakodnevni politički napadi na Aleksandra Vučića, Vladu i na zdravstvene radnike.

„To dolazi od onih koji danas nisu imali hrabrosti da uđu u salu Skupštine, već su ovde na konferencijama za novinare rekli sve ono što imaju da kažu, a šsto može da se svrsta u dve reči “ua Vučiću““, kaže Marković.

Očigledno je, dodaje, da su mnogi od njih vanredno stanje doživeli kao nastavak političke kampanje i kao sredstvo kako će da ušićare neki politički peon na nesreći naroda.

„Mnogi od nih se ponašaju kao da jedva čekaju vest o povećanju broja umrlih u Srbiji, kao da se raduje nesreći i države i naroda. Njihovo delovanje će ući u svedočanstvo jednog političkog beščašća jednog dana kada ovo sve prođe”, navodi Marković.

Kaže da je Ðilas potrošio čitavo bogatstvo za sponzorisanje stotina i stotina objava na društvenim mrežama i portalima koji su mu bliski samo sa jednim ciljem, a to je, navodi, neprekidni napad na Vučića, Vladu i funkcionere SNS.

Napomenuo je da vlast na preporuku i savet struke uvela pravovremeno sve neophodne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije i sprečavanja katastrofe.

„Sprečili smo katastrofu, sprečili smo eksponencijalni rast obolelih, sprečili smo krah i kolaps čitavog zdravstvenog sistema. Ono što je najvažnije,sačuvali smo živote naših ljudi”, rekao je Marković.

Kaže da je Srbija, za razliku od mnogih zemalja u Evropi, uvela vanredno stanje šest dana pre prvog smrtnog slučaja, a da je devet dana pre prvog smrtnog slučja donela odluku o zabrani okupljanja i čitav niz pravovremenih mera koje su pokazale rezultate do sada.

Marković je rekao i da je Srbija donela paket ekonomskih mera sa sa ciljem oporavka privrede i socijalne pomoći stanovništvu da lakše izađe iz krize i nesreće koja nas je sve zadesila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana