Marković: Dolovac nije tužilac kakvog bi Tepić i Đilas hteli Tanjug

Objavljeno: 26.05.2020. 15:28 Izmenjeno: 26.05.2020. 15:28

Poslanik SNS Aleksandar Marković ocenio je  je razlog zbog kojeg je poslanica Marinika Tepić prijavila Interpolu „nestanak“ republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, u tome što Dolovac nije tužilac kakvog bi ona i Dragan Ðilas hteli.

„Na njenoj meti je danas Zagorka Dolovac, koja je bila republički javni tužilac i u vreme kada su na vlasti bili Tepić i njen šef Dragan Ðilas. Tada im nije bila meta napada“, naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Dodaje da će Interpol imati priliku da vidi fenomen nezabeležen u celoj Evropi – brutalni pritisak na institucije koji Tepić, Ðilas i drugi iz tog dela opozicije sprovode.

Marković smatra i da će se u centrali Interpola, u Lionu u Francuskoj, „dosetiti“ ne samo da je tužilaštvo samostalni organ i da nikakvi političari, bili oni i opozicioni, ne mogu sprovoditi hajke na tužioce, ali i da je Zagorka Dolovac upravo dobitnik ordena Legije časti, jednog od najvećih francuskih priznanja.

„Današnji nastup Tepić je još jedan u nizu dokaza vandalizma, najrazličitijih oblika nasilja i agresije koje Ðilasov Savez za Srbiju seje svakodnevno protiv svih ljudi koji im nisu po volji u Srbiji“, naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Zahvaljujući Tepić, sada će, kaže, i međunarodna javnost imati priliku da se o tome obavesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana