Marjanović: Opština Stari grad bila uzurpirana od strane jedne pol. organizacije Studio B

Objavljeno: 25.09.2020. 12:00 Izmenjeno: 25.09.2020. 13:00

Opština Stari grad je bila uzurpirana i zarobljena od strane jedne političke organizacije, tokom 2020. prethodna opštinska vlast planirala je da samo na kancelarijski materijal potroši 7 miliona dinara, dok je opštinska kasa u minusu od 10 miliona dinara, rekao predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović u jutarnjem programu Studija B.

On najavljuje rebalans budžeta,osnivanje Senior centra za penzionere i izgradnju velikog Linijskog parka na Dorćolu

Bahatost i loše planiranje su razlozi što je opština Stari grad  u dugovima, kaže Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović i navodi da je izdvajanje milionskog iznosa za kancelarijski materijal samo jedan od brojnih primera neracionalnog trošenja novca građana Starog grada.

Za 1,7 miliona evra, koliko je prethodna opštinska vlast potrošila za plaćanje agencija tokom prethodnih godina, za zapošljavanje političkih aktivista, odbornika i funcionera,građani su mogli da imaju direktnu korist od opštinskog budžeta, objašnjava predsednik opštine Stari Grad.

Jedan od prioriteta Opštine, kako kaže njen predsednik, biće da ona postane deo elektronske uprave, što jedina nije bila u vreme prethodne vlasti. Ono što sada sledi je rebalans budžeta i konsolidacija finansija, jer bez toga ne možemo da sprovedemo besplatne programe, kaže Marjanović i takođe najavljuje velike promene u radu opštine, poput osnivanja senior centra sa penzionere Starog grada, rešavanje komunalnih problema,  ali i izgradnju velikog Linijskog parka na Dorćolu, autentične zelene oaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana